9 Stappen voor het vinden van de juiste artiestennaam

9 Stappen voor het vinden van de juiste artiestennaam. 

Allereerst wil je zeker en vast wel een unieke, herkenbare & representatieve artiestennaam. Dit om meer zekerheid te hebben dat mensen je naam makkelijker gaan onthouden maar ook sneller gaan terugvinden als ze je in een zoekmachine gaan intypen. Neem voor jouw artiestennaam ook echt de tijd & overhaast dit niet! Laat het af en toe even bezinken en her evalueer nadien. Herhaal dit gerust een paar keer.

We sommen enkele hulpmiddelen voor je op:

  1. Begin allereerst bij jezelf. Kan je wat gaan spelen met jou naam? Hier kan je vaak al heel wat mee, als dat niet zo is geen probleem, dit is nog maar stap 1. 😉 Vermijd wel je echte naam als deze vaak voorkomt!

  2. Stel jezelf even de vraag: Wat zijn mijn capaciteiten? Wat vind ik leuk? Is er geen mogelijkheid om daar wat woordspelingen mee te vormen? Wat maakt mij mij? Waar ben ik uniek in? Sterrebeelden zijn ook leuk voor naamspelingen.

  3. Heb je leuke ideeën opgeschreven? TOP! Dan kunnen we nu kijken of er bepaalde namen in een andere taal misschien net dat tikkeltje leuker klinkt of wat extra’s biedt.

  4. Wees ook echt goed bewust van de betekenis van je naam! Mensen die je gaan leren kennen onder je artiestennaam gaan zeker en vast vragen van waar dit komt. Wie wil er graag zeggen: Ooh, gewoon op het internet gevonden. Niemand... Dus om dit te vermijden gaan we werken aan naam met betekenis voor jou.

  5. Nog een mogelijkheid is om naam generators te gebruiken. Zoals: - Artist Name Generator | Artist Name Ideas | Wix.com - Artiestennaam generator | Krijg hier je artiestennaam! (psycatgames.com) - Artiestennaamgenerator- Online en Gratis (anytexteditor.com)

  6. Misschien is het ook wel leuk om te spelen met de spelling van jouw artiestennaam. Wat bedoelen we hier nu mee? Simpelweg een letter weglaten of vervangen door een cijfer. Vb.: The Weeknd

  7. Vergeet ook zeker niet dat je rekening moet houden dat de naam het juiste gevoel oproept. Als je Tiësto hoort, denk je ook niet aan een Rockband...

  8. Heb je een kleine selectie gemaakt van al je mogelijke namen? Google dit dan zeker even, zodat je kan kijken of deze naam al veel voorkomt. Hoe meer met dezelfde naam, hoe moeilijker op te vallen. Denk maar aan een vijver met vissen die allemaal op elkaar lijken, hier is heel moeilijk onderscheid te maken welke, welke is.

  9.  Is de beslissing van je naam gemaakt? Dan maak je best al op verschillende platforms een account aan zodat je naam wordt ‘gereserveerd’. Dit is trouwens de eerste stap voor een DJ die een carrière zou willen opbouwen.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd